Funcionament

com

Funciona

NatkAm?

Informació general

El nostre campament està a Vallfogona de Ripollès, un poble al mig de la natura entre Ripoll i Olot. Trobareu més informació d’on estem i les nostres instal·lacions a l’apartat Campament.

Els nostres campaments són per nens/es i joves de 6 a 17 anys d’arreu de Catalunya. Per molts d’ells és la seva primera experiència fora de casa. N’hi ha que vénen amb familiars o amics/gues i d’altres que vénen sols/es i de seguida fan noves amistats.

Dins del campament tenim dos grups d’edat: Infantils (de 6 a 12 anys) i Juvenils (de 13 a 17 anys). Trobareu tota la informació relativa a cada grup d’edat als apartats corresponents: Infantils i Juvenils.

Els nostres campaments són de 4 i 7 dies, amb un preu de 219€ i 369€ respectivament i fem estades durant tot l’estiu. Trobareu tota la informació relativa a dates, preus i descomptes a l’apartat Inscripcions.

Inscripcions

Per venir a Natkam heu d’omplir el formulari de pre-reserva de l’apartat d’inscripcions i rebreu un email de confirmació. Per formalitzar la vostra inscripció, hareu d’omplir un formulari online i fer el pagament.

Un cop reservada la vostra plaça als campaments, rebreu un pack de benvinguda amb tot el necessari per venir de campaments: què cal portar, recomanacions, horari… i formareu part d’un grup privat de Facebook des d’on us informarem de tot.

1. Transferència bancaria
Per confirmar la vostra inscripció heu de fer un primer pagament del 40% de l’import total al compte que us indicarem a l’email. El pagament del 60% restant el podreu realitzar, com a màxim, el 25 de juny.

2. Finançament 
També teniu l’opció de finançar el total de l’import. Aquest finançament es realitza mitjançant l’empresa Sequra i es pot fraccionar el pagament en 3, 6 o 12 mesos.

1. Per part de la família
En cas de malaltia o incident que impedeixi al participant assistir als campaments per motius de salut, retornem el 100% de l’import fins a un dia abans de començar els campaments, sempre i quan es presenti un justificant que n’acrediti el motiu. Si no hi ha una causa estrictament mèdica que impedeixi al participant assistir als campaments no es retornarà el 40% de l’import total de la inscripció fins l’1 de juny. A partir d’aquesta data no és farà cap devolució si el motiu no és mèdic.

Un cop iniciats els campaments no es tornaran els diners sota cap circumstància.

2. Per part de Natkam
Natkam es reserva el dret de cancel·lar un torn si no s’arriba al mínim de participants (20 del mateix grup d’edat: infantils o juvenils). En aquest cas es donarà l’opció de canviar de torn o es retornaran els diners.

Abans dels campaments

Ens agrada tenir un tracte proper amb les famílies i que ens expliquin com són els seus fills i filles, els seus interessos i necessitats, si hem d’estar atents a alguna cosa en especial… per així poder actuar de la manera més adient. Per això, al full d’inscripció demanem certa informació referent a salut, dieta… i també hi ha un apartat d’observacions on les famílies poden fer-nos saber el què creguin necessari.

El canal de comunicació amb les famílies és un grup privat de Facebook, gestionat per Natkam, que es crea específicament per a cada torn. Allà es fan les comunicacions amb les famílies abans de començar campaments i un cop començada l’estada, es converteix en el nostre diari de campaments: s’hi pengen fotos i vídeos i s’explica el què s’ha fet al llarg del dia, per tal que les famílies puguin saber com estan els seus fills/es.

D’altra banda, no creiem necessari ni convenient que les famílies es posin en contacte amb els fills/es per telèfon. Natkam són dies de desconnexió i els nens/es i joves no porten telèfon mòbil ni cap aparell electrònic. En cas de produir-se alguna urgència familiar, les famílies poden trucar al director de campaments; de la mateixa manera, si hi hagués algun incident durant l’estada, el director ho faria saber immediatament a la família.

Aquest any, degut a les restriccions de persones en espais tancats, no podrem dur a terme la reunió de preparació dels campaments, però les famílies disposaran dels vídeos de la reunió de l’any passat perquè els puguin consultar des de casa i així conèixer en detall el funcionament dels nostres campaments.

Un cop feta la inscripció, normalment enviem per correu postal un pack de benvinguda. Malauradament, aquest any no el podrem fer arribar a casa de les famílies però disposaran de manera online de la llista del material que cal portar als campaments i unes recomanacions per tal de preparar el millor possible l’estada.

Organització

Les famílies acompanyen els seus fills/es a la zona d’acampada el primer dia del torn a les 15:30h de la tarda. Quan arriben al campament, tenen una estona per conèixer les instal·lacions, l’entorn i l’equip de monitors/es. També disposen de temps per parlar amb nosaltres sobre qualsevol qüestió que creguin rellevant.

Pel que fa a la recollida, és l’últim dia del torn a les 11h del matí. Les famílies participen de l’acte de cloenda i de l’entrega del record de campaments als seus fills/es. Tot seguit, gaudim d’un dinar tots junts per poder compartir les experiències viscudes durant aquests dies. 

Als campaments de Natkam hi ha dos grups: Infantils (de 6 a 12 anys) i Juvenils (de 13 a 17 anys) que fan activitats diferents, tot i estar al mateix campament.

Dins del grup d’Infantils, en algunes activitats es fan 2 subgrups d’edat (6 – 9 anys i 10 – 12 anys) per tal d’ajustar-nos millor a les seves necessitats.

Les tendes són per a 4/5 ocupants. Els participants seran els encarregats de triar amb qui volen compartir tenda, sempre dins del seu grup d’edat (6 – 12 anys i 13 – 17 anys). Només en cas de no posar-se d’acord, els monitors/es intervindran en el repartiment de tendes per a fer possible la seva distribució.

Els grups de cau els fem nosaltres, separant familiars i amics/gues per tal de fomentar la convivència i que els nens/es, nois/es facin noves amistats. Aquests grups de cau només són per algunes activitats concretes, la majoria les fem tots junts.

Salut

A Natkam considerem que l’alimentació és molt important. Per aquest motiu, cuinem amb aliments de temporada i de proximitat i oferim una dieta equilibrada, dissenyada pel nostre responsable de cuina seguint les directrius nutricionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El nostre objectiu és aconseguir uns plats atractius i alhora saludables pels nens/es i joves. A més, disposem de cuina pròpia i elaborem tots els àpats al campament.

Si algun participant té alguna al·lèrgia, intolerància o precisa d’alguna dieta especial, ens adaptem a les seves necessitats; només cal fer-ho constar al full d’inscripció per poder-ho tenir en compte.

També donem molta importància a l’estona dels àpats com a espai de tranquil·litat, convivència i hàbits. Mengem al mig del bosc en taules de fusta, on els nens/es i joves seuen amb qui volen i tenen temps per compartir i relacionar-se. Cantem cançons de bon profit, esperem a que tothom tingui el plat per començar a menjar, animem a tastar-ho tot, a que tothom s’acabi el menjar del plat però sense forçar, fomentem que cada grup es faci responsable de netejar els seus estris i la seva taula, reciclem i reutilitzem…

Si algun participant té alguna malaltia o al·lèrgia cal que s’indiqui al formulari d’inscripció que les famílies han d’omplir un cop feta la pre-reserva. Si està seguint un tractament, haurà de portar la medicació necessària per tots els dies de campaments i la recepta mèdica amb les dosis corresponents. La medicació i la recepta seran entregades al seu monitor/a responsable, qui serà l’encarregat/da de recordar-li els horaris de la seva ingesta.

Equip de monitors/es

Als nostres campaments hi ha un monitor/a per a cada 10 participants, seguint el decret 137/2003 de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, que són degudament atesos les 24h del dia.

A Natkam considerem que l’equip de monitors/es és una peça clau del nostre projecte; per això, valorem que siguin persones responsables i que sentin vocació per aquesta feina. Comptem amb un equip consolidat, amb titulació i experiència en el sector del lleure i format en el programa d’activitats de Natkam. Al mateix temps, es tracta d’un equip divers pel que fa a formació i habilitats per tal d’atendre millor els interessos i necessitats dels nens/es i joves. Així doncs, tenim monitors/es amb estudis d’Educació, Psicologia, Treball Social, Medicina, Ciències Ambientals… i amb formació en música, ball, teatre, manualitats… per tal de dinamitzar les diferents activitats amb èxit.

La nostra gran tasca com a educadors/es és vetllar per la integració, la diversió i el benestar dels nens/es, nois/es que vénen a Natkam.

Per aconseguir-ho, en primer lloc, tenim molt present les indicacions de les famílies. Així, abans de començar cada torn, es facilita als monitors/es la informació proporcionada per les famílies al formulari d’inscripció, per tal que els monitors/es coneguin amb antel·lació tots aquells aspectes que les famílies consideren importants dels seus fills/es.

En segon lloc, assignem a cada monitor/a un grup de nens/es el primer dia de campaments, del qual se’n fa responsable durant tota l’estada. D’aquesta manera, s’estableix un vincle més proper que permet al monitor/a detectar qualsevol tipus de necessitat i actuar de la millor manera. També procurem donar espais en els quals el monitor/a pugui estar amb el seu grup amb tranquil·litat; un exemple d’això és el Bona nit, un moment de calma abans d’anar a dormir en el qual el grup comparteix vivències i emocions amb el seu monitor/a i on cada nen/a pot expressar com se sent.

Per últim, fomentem una comunicació constant entre els monitors/es i el director/a dels campaments per tal que aquest estigui assabentat permanentment de com estan els participants i poder actuar en conseqüència.

Activitats

  8:30h – Ens llevem i ens vestim
  8:50h – Bon dia
  9:00h – Esmorzem i rentem els plats
  9:45h – Ens preparem per l’activitat
  10:00h – Activitat de matí
  12:30h – Dutxes i temps lliure
  13:30h – Dinem i rentem els plats
  14:45h – Temps lliure i descans
  16:00h – Activitat de tarda 1
  17:30h – Berenem
  18:00h – Activitat de tarda 2
  19:30h – Temps lliure i serveis
  20:30h – Sopem i rentem els plats
  21:45h – Ens preparem pel joc de nit
  22:00h – Joc de nit
  23:00h – Bona nit
  23:15h – Ens preparem per anar a dormir
  23:30h – A dormir!

El nostre objectiu és que els infants i joves que vénen a Natkam se sentin el millor possible i gaudeixin de les activitats al màxim. Es tracta d’activitats que fomenten la creativitat, la cohesió de grup, l’ajuda mútua i que permeten als nens/es i joves deixar-se anar, superant pors i vergonyes.

Les activitats de Natkam són variades, obertes i, en molts casos, els nens/es i joves poden triar què volen fer, per tal d’adaptar-nos al màxim als interessos i necessitats de cada grup i de cada persona.

Ens agrada que tothom pugui participar de les nostres activitats sense torns ni esperes. Per aquest motiu, estan pensades de tal manera que els nens/es, nois/es les puguin gaudir tots/es alhora.

Creiem que cadascú ha de poder decidir el seu grau d’implicació en cada moment amb total llibertat. Els monitors/es animen als nens/es i joves a participar de les activitats i en cas que algú no en vulgui fer alguna, el seu monitor/a responsable parlarà amb ell o ella, mostrant-se comprensiu i respectuós per tal d’ajudar-lo a superar les pròpies pors, però sense obligar-lo a fer res que no desitgi i oferint-li alguna alternativa en la qual se senti més còmode.

Pel que fa a les excursions, es fan a pas tranquil, amb parades i gaudint del camí. La Miniruta que fan els juvenils està adaptada a l’edat dels participants quant a durada, desnivell i pes, seguint les recomanacions de “l’Anem Preparats”, la guia que publica cada any la Direcció General de Joventut.

Rutines diàries

Al llarg del dia, els nens/es i joves gaudeixen almenys de dos moments de temps lliure: una hora i quart després de dinar i tres quarts d’hora abans de sopar. En aquestes estones, els monitors/es s’encarreguen de vigilar-los i acompanyar-los en les diferents activitats.

Els participants es lleven a les 8:30h del matí i se’n van a dormir a les 23:30h, per tal de respectar les 8 hores de son diàries necessàries, i més encara tenint en compte el ritme tan intens d’uns campaments. En cas que algú tingui son abans d’aquesta hora, serà acompanyat/da a la seva tenda pel monitor/a responsable.

Hi ha diferents moments al dia destinats a la higiene personal dels participants. En aquestes estones, els monitors/es vetllaran per a que es dutxin, es rentin les dents, les mans… i per a que la roba que portin sigui l’adequada.

A Natkam, els nens/es, nois/es es responsabilitzen de les seves coses, tenen cura del material comú i s’encarreguen del manteniment del campament. Així, al llarg del dia, hi ha diversos moments destinats a que els participants ordenin la seva tenda, parin i desparin taula, rentin els plats, recullin el material…

Possibles incidències

És normal que algunes nenes i nens s’enyorin en un moment o altre, ja que per molts d’ells/es és la primera vegada que marxen fora de casa tants dies i en alguns casos sense conèixer ningú; de cop, es troben en un entorn diferent, amb uns companys/es diferents, unes rutines diferents… aspectes que tenim molt en compte i per això donem molta importància a la rebuda i a l’acompanyament d’aquests nens i nenes els primers dies. En pràcticament tots els casos, aquests petits moments d’enyorança són perfectament compatibles amb què les nenes i els nens s’ho passin molt bé.

Quan aquests moments d’enyorança són més freqüents o més intensos hi dediquem una especial atenció i entre tots/es fem el possible per a què el nen o la nena s’adapti a la dinàmica dels campaments i a la convivència amb els altres companys/es. La majoria de vegades aconseguim que se senti millor i acabi tenint una experiència molt positiva. Però en cas que considerem que es difícil de reconduir, truquem a la família per tal de prendre una decisió conjunta al respecte.

Si algun participant no es troba bé o es fa mal durant els campaments i necessita ajuda mèdica, el director de campaments avisa a la família i s’acompanya el nen/a al C.A.P. Als campaments sempre hi ha un vehicle disponible per traslladar el participant al C.A.P. de Ripoll o a l’hospital d’Olot, segons convingui. En funció del diagnòstic i de l’opinió de la família, es decideix si es continua l’estada i quin procediment se segueix.

Natkam tramita una pòlissa d’assegurança que cobreix les cures, els tractaments i el trasllat del participant a casa, si fes falta. A més, l’equip de monitors/es té coneixements de primers auxilis.

En cas de pluja, ens aixopluguem a la carpa polivalent i allà hi duem a terme les activitats.

Si es produís una forta tempesta o un incendi seguiríem les pautes d’actuació marcades per la Generalitat de Catalunya pel que fa a la normativa d’organització d’activitats a l’aire lliure. Al mateix temps, posaríem en pràctica el Pla d’Emergència i Evacuació corresponent al lloc on ens trobem.

Pel que fa a les excursions, abans de sortir es consulta la previsió meteorològica. Si aquesta és adversa, es canvia de dia. En cas de pluja imprevista, s’escull l’opció més viable tenint en compte la situació en la que ens trobem.

vols

venir

a

natkam?

4 i 7 dies
a partir de 219€

Tens diferents dates per triar durant tot l’estiu.

Infantils

Aquí tens tota la informació dels campaments per a nens/es de 6 a 12 anys

Juvenils

Aquí tens tota la informació dels campaments per a nois/es de 13 a 17 anys

coneix-nos

Som una empresa formada per persones apassionades pel lleure, l’educació i la natura.

On som?

El nostre campament està a Vallfogona de Ripollès (entre Ripoll i Olot), enmig de la natura.