Funcionament campaments

com

Funciona

NatkAm?

Informació general

El nostre campament està a Vallfogona de Ripollès, un poble al mig de la natura entre Ripoll i Olot. Trobareu més informació d’on estem i les nostres instal·lacions a l’apartat Campament.

Els nostres campaments són per nens/es i joves de 6 a 17 anys d’arreu de Catalunya. Per molts d’ells és la seva primera experiència fora de casa. N’hi ha que vénen amb familiars o amics/gues i d’altres que vénen sols/es i de seguida fan noves amistats.

Dins del campament tenim dos grups d’edat: Infantils (de 6 a 12 anys) i Juvenils (de 13 a 17 anys). Trobareu tota la informació relativa a cada grup d’edat als apartats corresponents: Infantils i Juvenils.

Si teniu dubtes sobre a quin grup d’edat aniria el vostre fill/a mireu l’apartat “Organització – Grups d’edat” d’aquesta mateixa pàgina.

Els nostres campaments són de 7 dies, amb un preu de 389€ i fem estades durant tot l’estiu. Trobareu tota la informació relativa a dates, preus i descomptes a la pàgina Inscripcions.

Tal com hem fet els darrers dos estius, seguirem tots els protocols de seguretat, salut i higiene marcats per les autoritats sanitàries per fer dels nostres campaments un lloc segur i saludable. A més, disposem d’un entorn immillorable: un espai ampli, en plena natura, amb infinitat de possibilitats. Tot això ha fet que la nostra experiència hagi estat un èxit: hem pogut realitzar totes les setmanes de campaments mantenint l’essència de Natkam.

Aquest any encara no sabem quins protocols haurem de seguir, però tan bon punt des de Joventut ens facin arribar les directrius corresponents informarem a les famílies de tot el funcionament.

En cas que s’hagués de cancel·lar algun torn degut a les restriccions dels organismes oficials donaríem l’opció de canviar de dates o es tornarien els diners. 

Si un participant no pogués assistir als campaments perquè és positiu o contacte estret d’un positiu i s’hagués de confinar donaríem l’opció de canviar de setmana o de guardar els diners de la inscripció per l’any vinent.

Inscripcions

Per venir a Natkam heu d’omplir el formulari d’inscripció de la pàgina d’inscripcions i fer el pagament del 40% de l’import total. Rebreu un email de confirmació amb tota la informació referent als campaments i haureu d’omplir un formulari online amb les vostres dades personals i signar el permís per poder assistir als campaments.

A més, us arribarà a casa un pack de benvinguda amb tot el necessari per venir de campaments: què cal portar, recomanacions, horari… i formareu part d’un grup privat de Whatsapp des d’on us informarem de tot.

Per confirmar la vostra inscripció heu de fer un primer pagament del 40% de l’import. El pagament del 60% restant l’haureu de realitzar en funció de la setmana en la que us hagueu inscrit: per les inscripcions de juny i juliol el segon pagament s’haurà d’abonar, com a màxim, l’1 de juny; i per les d’agost i setembre, l’1 de juliol. Pel grup de Whatsapp us farem el recordatori i us enviarem l’enllaç per fer el pagament online. Si passats 5 dies de la data límit no s’ha fet el segon pagament, la inscripció quedarà anul·lada i no es retornaran els diners del primer pagament.

Disposeu de 2 opcions per realitzar el pagament:

1. Targeta bancària
2. Bizum

També teniu l’opció de finançar el total de l’import. Aquest finançament es realitza mitjançant l’empresa Sequra i es pot fraccionar el pagament en 3, 6 o 12 mesos. Si hi esteu interessats poseu-vos en contacte amb nosaltres al 616 336 027.

1. Per part de la família
En cas de malaltia o incident que impedeixi al participant assistir als campaments per motius de salut, retornem el 100% de l’import fins a un dia abans de començar els campaments, sempre i quan es presenti un justificant que n’acrediti el motiu. 

Si un participant no pogués assistir als campaments perquè té Covid o perquè s’ha de confinar degut a que és contacte estret d’un positiu, donaríem l’opció de canviar de setmana o de guardar els diners de la inscripció per l’any vinent, sempre i quan es presenti un justificant.

Si no hi ha una causa estrictament mèdica que impedeixi al participant assistir als campaments no es retornaran els diners. Un cop iniciats els campaments no es retornaran els diners sota cap circumstància.

2. Per part de Natkam
Natkam es reserva el dret de cancel·lar un torn si no s’arriba al mínim de participants. En aquest cas es donarà l’opció de canviar de setmana o es retornaran els diners.

Natkam també podrà anul·lar una reserva si passats 5 dies de la data límit la família no ha realitzat el segon pagament. En aquest cas no es retornaran els diners del primer pagament.

3. Per part dels Organismes Oficials
En cas que algun torn no es pogués dur a terme degut a les restriccions derivades del Covid es donarà l’opció de canviar de setmana o es retornaran els diners.

 

Abans dels campaments

Ens agrada tenir un tracte proper amb les famílies i que ens expliquin com són els seus fills i filles, els seus interessos i necessitats, si hem d’estar atents a alguna cosa en especial… per així poder actuar de la manera més adient. Per això, a la fitxa de dades personals demanem certa informació referent a salut, dieta… i també hi ha un apartat d’observacions on les famílies poden fer-nos saber el què creguin necessari.

El canal de comunicació amb les famílies és un grup privat de Whatsapp, gestionat per Natkam, que es crea específicament per a cada torn. Allà es fan les comunicacions amb les famílies abans de començar campaments i un cop començada l’estada, es converteix en el nostre diari de campaments: s’hi pengen fotos i vídeos i s’explica el què s’ha fet al llarg del dia, per tal que les famílies puguin saber com estan els seus fills/es.

D’altra banda, no creiem necessari ni convenient que les famílies es posin en contacte amb els fills/es per telèfon. Natkam són dies de desconnexió i els nens/es i joves no porten telèfon mòbil ni cap aparell electrònic. En cas de produir-se alguna urgència familiar, les famílies poden trucar al director de campaments; de la mateixa manera, si hi hagués algun incident durant l’estada, el director ho faria saber immediatament a la família.

Cada any, al mes de juny, fem una reunió de preparació dels campaments a Barcelona, on les famílies poden venir amb els seus fills/es i així conèixer l’equip de Natkam, el funcionament dels campaments i resoldre tots els dubtes que tinguin.

La reunió d’aquest any queda pendent de confirmar en funció de les restriccions derivades del Covid. De totes maneres, sempre enviem el vídeo de la reunió per totes aquelles famílies que no poden assistir-hi; per tant, en cas que no es pogués realitzar, les famílies disposarien del vídeo de la reunió d’anys anteriors i resoldríem tots els seus dubtes per altres vies.

Un cop feta la inscripció, enviem per correu postal un pack de benvinguda amb la llista del material que cal portar als campaments i unes recomanacions per preparar el millor possible l’estada.

Organització

Les famílies acompanyen els seus fills/es a la zona d’acampada el primer dia del torn a les 15:30h de la tarda. Quan arriben al campament, tenen una estona per conèixer les instal·lacions, l’entorn i l’equip de monitors/es. També disposen de temps per parlar amb nosaltres sobre qualsevol qüestió que creguin rellevant.

Pel que fa a la recollida, és l’últim dia del torn a les 12:30h. És un dels moments més emotius dels campaments! Després de que els nens/es expliquin a les famílies tot el què han viscut, fem els últims balls tots junts per acomiadar-nos fins l’estiu vinent!

Als campaments de Natkam hi ha dos grups: Infantils (de 6 a 12 anys) i Juvenils (de 13 a 17 anys) que fan activitats diferents, tot i estar al mateix campament.

Dins del grup d’Infantils fem dos subgrups per realitzar algunes activitats: Petits (6-9 anys) i Mitjans (10-12 anys) per adaptar-nos millor a les característiques i necessitats pròpies de l’edat. 

Les edats es medeixen segons l’any de naixement; així un nen/a de 5 anys podria venir de campaments sempre i quan faci els 6 aquell mateix any. En el cas dels nois i noies que tenen 12 anys i fan els 13 aquest any els donem l’opció de triar si prefereixen anar al grup d’Infantils i Juvenils, segons on se sentin més còmodes.

Adaptació Covid: Aquests dos últims estius no hem fet la separació entre Petits i Mitjans perquè hem fet grups bombolla (on ajuntàvem familiars i amics) que feien totes les activitats sempre junts.

Aquest estiu encara està per concretar; s’informarà a les famílies quan tinguem les directrius de Joventut.

Les tendes són de 7-9 ocupants. Els participants seran els encarregats de triar amb qui volen compartir tenda, sempre dins del seu grup d’edat (6 – 12 anys i 13 – 17 anys). Només en cas de no posar-se d’acord, els monitors/es intervindran en el repartiment de tendes per a fer possible la seva distribució. Els mateixos nens i nenes que formen el grup de tenda seuran junts a la taula a l’hora dels àpats.

Adaptació Covid: En aquest cas, a Infantils els grups de tenda i grups de cau són els mateixos per garantir la traçabilitat en cas de contagi. Aquests grups els fem nosaltres tenint en compte les relacions familiars i d’amistat entre els participants. En el cas de nens/es que han vingut sols busquem un grup amb més nens/es que vénen sols d’edats similars, per tal que se sentin còmodes. Pel que fa a Juvenils, són un grup bombolla tots junts i, per tant, escullen ells/es els grups de tenda.

Aquest estiu encara està per concretar; s’informarà a les famílies quan tinguem les directrius de Joventut.

Dins d’Infantils, fem diversos grups d’entre 8 i 12 nens/es amb un monitor/a responsable durant els 7 dies de campaments. Aquests grups els fem nosaltres separant familiars i amics per tal que els participants s’obrin a conèixer altres nens i nenes i facin noves amistats. No obstant, aquests grups són només per algunes activitats concretes, ja que la majoria les fan tots junts. Pel que fa al grup de Juvenils, no hi ha grups de cau.

Adaptació Covid: En aquest cas, a Infantils els grups de cau i grups de tenda són els mateixos per garantir la traçabilitat en cas de contagi. Aquests grups els fem nosaltres, però en aquesta ocasió ajuntant familiars i amics, ja que seran un grup bombolla durant tots els campaments. En el cas de nens/es que han vingut sols busquem un grup amb més nens/es que vénen sols d’edats similars, per tal que se sentin còmodes.

Aquest estiu encara està per concretar; s’informarà a les famílies quan tinguem les directrius de Joventut.

Salut

A Natkam donem molta importància a una bona alimentació perquè és la nostra font principal d’energia. Disposem de cuina pròpia i elaborem tots els àpats al campament. A més, cuinem amb aliments de temporada i de proximitat i oferim una dieta equilibrada, dissenyada pel nostre responsable de cuina seguint les directrius nutricionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El nostre objectiu és aconseguir uns plats atractius i alhora saludables pels nens/es i joves.

Si algun participant té alguna al·lèrgia, intolerància o precisa d’alguna dieta especial, ens adaptem a les seves necessitats; només cal fer-ho constar al full d’inscripció per poder-ho tenir en compte.

També valorem l’estona dels àpats com un espai de tranquil·litat, convivència i hàbits. Mengem al mig del bosc en taules de fusta, on els nens/es i joves seuen amb qui volen i tenen temps per compartir i relacionar-se. Cantem cançons de bon profit, esperem a que tothom tingui el plat per començar a menjar, animem a tastar-ho tot, a que tothom s’acabi el menjar del plat però sense forçar… és a dir, fomentem uns hàbits saludables i respectuosos amb el medi ambient des d’una vessant lúdica.

Si algun participant té alguna malaltia o al·lèrgia cal que s’indiqui a la fitxa de dades personals que les famílies han d’omplir un cop feta la inscripció. Si està seguint un tractament, haurà de portar la medicació necessària per tots els dies de campaments i la recepta mèdica amb les dosis corresponents.

La medicació i la recepta seran entregades al monitor/a responsable de les medicacions, qui serà l’encarregat/da de recordar-li i administrar-li la medicació.

Equip de monitors/es

Als nostres campaments hi ha un monitor/a per a cada 10 participants, seguint el decret 137/2003 de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, que són degudament atesos les 24h del dia.

A Natkam considerem que l’equip de monitors/es és una peça clau del nostre projecte; per això, valorem que siguin persones responsables i que sentin vocació per aquesta feina. Comptem amb un equip consolidat, amb titulació i experiència en el sector del lleure i format en el programa d’activitats de Natkam. Al mateix temps, es tracta d’un equip divers pel que fa a formació i habilitats per tal d’atendre millor els interessos i necessitats dels nens/es i joves. Així doncs, tenim monitors/es amb estudis d’Educació, Psicologia, Treball Social, Medicina, Ciències Ambientals… i amb formació en música, ball, teatre, manualitats… per tal de dinamitzar les diferents activitats.

La nostra gran tasca com a educadors/es és vetllar per la integració, la diversió i el benestar dels nens/es, nois/es que vénen a Natkam.

Per aconseguir-ho, en primer lloc, tenim molt present les indicacions de les famílies. Així, abans de començar cada torn, es facilita als monitors/es la informació proporcionada per les famílies a la fitxa de dades personals, per tal que coneguin amb antel·lació tots aquells aspectes que les famílies consideren importants dels seus fills/es.

En segon lloc, assignem a cada monitor/a un grup de nens/es el primer dia de campaments, del qual se’n fa responsable durant tota l’estada. D’aquesta manera, s’estableix un vincle més proper que permet al monitor/a detectar qualsevol tipus de necessitat i actuar de la millor manera. També procurem donar espais en els quals el monitor/a pugui estar amb el seu grup amb tranquil·litat; un exemple d’això és el Bona nit, un moment de calma abans d’anar a dormir en el qual el grup comparteix vivències i emocions amb el seu monitor/a i on cada nen/a pot expressar com se sent.

Per últim, fomentem una comunicació constant entre els monitors/es i el director/a dels campaments per tal que aquest estigui assabentat permanentment de com estan els participants i poder actuar en conseqüència.

Activitats

  8:30h – Ens llevem i ens vestim
  8:50h – Bon dia
  9:00h – Esmorzem i rentem els plats
  9:45h – Ens preparem per l’activitat
  10:00h – Activitat de matí
  12:15h – Dutxes i temps lliure
  13:15h – Dinem i rentem els plats
  14:45h – Temps lliure i descans
  16:00h – Activitat de tarda
  18:00h – Berenem
  18:30h –  Temps lliure i serveis
  20:00h – Sopem i rentem els plats
  21:30h – Bústia de l’amistat
  22:00h – Joc de nit
  23:00h – Bona nit
  23:15h – Ens preparem per anar a dormir
  23:30h – Conte i a dormir!

El nostre objectiu és que els infants i joves que vénen a Natkam se sentin el millor possible i gaudeixin de les activitats al màxim. Es tracta d’activitats que fomenten la creativitat, la cohesió de grup, l’ajuda mútua i que permeten als nens/es i joves deixar-se anar, superant pors i vergonyes.

Les activitats de Natkam són variades, obertes i, en molts casos, els nens/es i joves poden triar què volen fer, per tal d’adaptar-nos al màxim als interessos i necessitats de cada grup i de cada persona.

Ens agrada que tothom pugui participar de les nostres activitats sense torns ni esperes. Per aquest motiu, estan pensades de tal manera que els nens/es, nois/es les puguin gaudir tots/es alhora.

Creiem que cadascú ha de poder decidir el seu grau d’implicació en cada moment amb total llibertat. Els monitors/es animen als nens/es i joves a participar de les activitats i en cas que algú no en vulgui fer alguna, el seu monitor/a responsable parlarà amb ell o ella, mostrant-se comprensiu i respectuós per tal d’ajudar-lo a superar les pròpies pors, però sense obligar-lo a fer res que no desitgi i oferint-li alguna alternativa en la qual se senti més còmode.

Pel que fa a les excursions, es fan a pas tranquil, amb parades i, sobretot, gaudint del camí i de l’experiència.

Rutines diàries

Al llarg del dia, els nens/es i joves gaudeixen almenys de dos moments de temps lliure: després de dinar i abans de sopar. En aquestes estones, els monitors/es s’encarreguen de vigilar-los i … acompanyar-los en les diferents activitats, però sense fer propostes concretes sinó deixant que els nens/es juguin lliurement, es relacionin i deixin volar la seva imaginació..

Els participants es lleven a les 8:30h del matí i se’n van a dormir a les 23:30h, per tal de respectar les 8 hores de son diàries necessàries, i més encara tenint en compte el ritme tan intens d’uns campaments. En cas que algú tingui son abans d’aquesta hora, serà acompanyat/da a la seva tenda pel monitor/a responsable.

Hi ha diferents moments al dia destinats a la higiene personal dels participants. En aquestes estones, els monitors/es vetllen per a que es dutxin, es rentin les mans, les dents, portin la roba adequada… i els ajuden en tot allò que necessitin..

A Natkam, els nens/es, nois/es es responsabilitzen de les seves coses, tenen cura del material comú i s’encarreguen del manteniment del campament. Així, al llarg del dia, hi ha diversos moments destinats a que els participants ordenin la seva tenda, parin i desparin taula, rentin els plats, recullin el material…

Possibles incidències

És normal que algunes nenes i nens s’enyorin en un moment o altre, ja que per molts d’ells/es és la primera vegada que marxen fora de casa tants dies i en alguns casos sense conèixer ningú; de cop, es troben en un entorn diferent, amb uns companys/es diferents, unes rutines diferents… aspectes que tenim molt en compte i per això donem molta importància a la rebuda i a l’acompanyament d’aquests nens i nenes els primers dies. En pràcticament tots els casos, aquests petits moments d’enyorança són perfectament compatibles amb què les nenes i els nens s’ho passin molt bé i, fins i tot, se’ls acabi fent curta l’estada..

Quan aquests moments d’enyorança són més freqüents o més intensos hi dediquem una especial atenció i entre tots/es fem el possible per a què el nen o la nena s’adapti a la dinàmica dels campaments i a la convivència amb els altres companys/es. La majoria de vegades aconseguim que se senti millor i acabi tenint una experiència molt positiva. Però en cas que considerem que es difícil de reconduir, truquem a la família per tal de prendre una decisió conjunta al respecte.

Si algun participant no es troba bé o es fa mal durant els campaments i necessita ajuda mèdica, el director de campaments avisa a la família i s’acompanya el nen/a al C.A.P. Als campaments sempre hi ha un vehicle disponible per traslladar el participant al C.A.P. de Ripoll o a l’hospital d’Olot, segons convingui. En funció del diagnòstic i de l’opinió de la família, es decideix si es continua l’estada i quin procediment se segueix.

Natkam tramita una pòlissa d’assegurança que cobreix les cures, els tractaments i el trasllat del participant a casa, si fes falta.

En cas de pluja, ens aixopluguem a les carpes i allà hi duem a terme les activitats.

Pel que fa a les excursions, abans de sortir es consulta la previsió meteorològica. Si aquesta és adversa, es canvia de dia. En cas de pluja imprevista, s’escull l’opció més viable tenint en compte la situació en la que ens trobem.

Si es produís una forta tempesta o un incendi seguiríem les pautes d’actuació marcades per la Generalitat de Catalunya pel que fa a la normativa d’organització d’activitats a l’aire lliure. Al mateix temps, posaríem en pràctica el Pla d’Emergència i Evacuació corresponent al lloc on ens trobem.

vols

venir

a

natkam?

7 dies per 389€

Tens diferents dates per triar durant tot l’estiu.

Infantils

Aquí tens tota la informació dels campaments per a nens/es de 6 a 12 anys

Juvenils

Aquí tens tota la informació dels campaments per a nois/es de 13 a 17 anys

coneix-nos

Som una empresa formada per persones apassionades pel lleure, l’educació i la natura.

On som?

El nostre campament està a Vallfogona de Ripollès (entre Ripoll i Olot), enmig de la natura.